Donnarumma dao ultimatum čelnicima PSG-a: "Iduće sezone to neće biti tako, morate izabrati"

Želi ostati u klubu, ali...

Donnarumma dao ultimatum čelnicima PSG-a: "Iduće sezone to neće biti tako, morate izabrati"

E. Čaušević

Gianluigi Donnarumma prošlog ljeta stigao je kao veliko pojačanje u PSG.

Donnarumma je odlučio da na kraju prošle sezone napusti Milan nakon što je odbio da produži ugovor, te je imao mogućnost da kao slobodan igrač bez obeštećenja izabere novi klub.

Iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda na kraju je Donnarumma odlučio da potpiše za PSG i to nekoliko dana nakon što je s reprezentacijom Italije postao prvak Evrope.

Donnarumma je u PSG stigao kao veliko pojačanje i činilo se da nema sumnje da će biti prvi golman, ali to se nije desilo. Nakon što je Keylor Navas ostao u klubu bilo je jasno da će se njih dvojica boriti za mjesto prvog golmana.

Italijan ove sezone nije branio ni približno koliko je očekivao zbog čega je poslao jasnu poruku čelnicima PSG-a. Poručio je da želi ostati u klubu, ali da jednostavno moraju donijeti odluku kada su u pitanju on i Navas.

"Želim ostati u PSG-u. Ovo nije bila lagana sezona jer sam branio pola utakmica i nisam mogao da dam svoj maksimum", rekao je Donnarumma i dodao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Konkurencija s Keylorom Navasom ponovo iduće godine? Ne, neće biti tako. Klub će morati napraviti izbor što se toga tiče".

Ovaj 23-godišnji golman je ove sezone u svim takmičenjima nastupio 23 puta u dresu PSG-a, dok je Navas branio na 25 utakmica. S Parižanima ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Top Komentari

koraj
Nema vise Raiole. Dollarko ce ostati samo osrednji golmancic!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi