Gianluigi Donnarumma u ogromnom transferu napušta Milan
(Foto: EPA)

Seli u PSG?

Gianluigi Donnarumma u ogromnom transferu napušta Milan

Midhat Šljivak

Gianluigi Donnarumma ovog ljeta će vjerovatno napustiti Milan.

Karijeru bi 20-godišnji golman trebao nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a, a njegovo dovođenje bi trebao biti prvi posao sportskog direktora Leonarda.

Brazilac je nedavno napustio ulogu tehničkog direktora Rossonera. Preuzeo je funkciju sportskog direktora PSG-a i sada je po prvo pojačanje krenuo u redove svog bivšeg kluba.

Donnarumma je 'meta' broj jedan za Parižane. Spremni su ga platiti 65 miliona eura i vrlo lako bi se moglo desiti da na kraju mladi golman završi u Francuskoj.

Pred Milanom je težak period: Rossoneri su prinuđeni prodati Gigija Donnarummu

Rukovodstvo Rossonera je zbog financijske stabilnosti prinuđeno prodati 20-godišnjeg čuvara mreže i on bi već ovog ljeta mogao napustiti San Siro.

Jasno je to postalo nakon izjave izvršnog direktora kluba Ivana Gazidisa koji je istakao kako Milan mora gledati u budućnost kroz financijsku stabilnost.

"AC Mlan mora gledati u budućnost i osigurati financijsku stabilnost i financijski rast", poručio je Gazidis.

UEFA odavno ispituje financije Milana. Suočeni su i sa isključivanjem iz Evrope, pa je sada fokus na smanjenju troškova i dugova.

To znači da ovog ljeta neće biti velikih transfera u Milanu. Prodaje će sasvim sigurno biti, a upravo bi Donnarumma mogao biti jedan od onih koji će otići.

Njegova plata je trenutno prevelika za Rossonere. Šest miliona eura po sezoni jednostavno opterećava njihov budžet i postalo je izvjesno da će mladi golman biti na transfer listu.

Već se on i povezuje sa određenim klubovima, a najviše interesa pokazuju Manchester United i Arsenal.

Smanjenje troškova osim oslobađanja Donnarummine plate Milan će osigurati i kroz završetak saradnje sa nekolicinom fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Riccardo Montolivo, Ignazio Abate, Cristian Zapata, Antonio Donnarumma, Andrea Bertolacci i Jose Mauri će napustiti klub kao slobodni igrači i Rossoneri će samo na njihovim platama uštediti 20 miliona eura.

Milan je u ozbiljnim financijskim problemima i u narednoj sezoni ćemo vjerovatno u njihovim redovima gledati i dosta mladih fudbalera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi