Gibraltar je preslab za nešto više osim poraza protiv BiH
Foto: EPA

Uvjerljiva pobjeda

Gibraltar je preslab za nešto više osim poraza protiv BiH

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija BiH pobijedila je kao gost selekciju Gibraltara sa 0:4 u susretu 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nije naša selekcija pružila blistavu partiju ni večeras, ali jednostavno Gibraltar nije imao kvaliteta da napravi nešto protiv našeg tima.

Uvodnih 20-ak minuta prošlo je u blagoj inicijativu naše selekcije. Međutim, nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu šansu pred golom slabašnog Gibraltara.

Ipak, u 35. minuti slomljen je otpor domaće selekcije. Hadžić je ubacio loptu iz kornera, na pravom mjestu je Edin Džeko, koji pogađa za 0:1.

Nakon gola naš tim je propustio još nekoliko nevjerovatnih šansi. Redale su se šanse pred golom domaćeg golmana Ibrahima, koji je radio čuda. Višća je dva puta šutirao, Džeko je uzdrmao prečku, a zatim je Ibrahim čudesno odbranio udarac Cocalića.

Golman domaće selekcije je spasio svoje saigrače u prvom dijelu nakon kojeg je BiH imala vodstvo od 0:1.

Uvodne minute nastavka nisu donijele previše uzbuđenja, a iz prve šanse u nastavku bh. tim povisio prednost. Pogodio je Kenan Kodro u 64. minuti za 0:2.

Potom se igra ponovo umirila, ali je u 83. minuti bh. tim došao i do trećeg gola. Pogodio je Senad Lulić za prednost od 0:3.

Samo dvije minute kasnije Edin Džeko je pogodio za konačnih 0:4, a ovo je Edinu bio drugi gol večeras.

Kvalifikacije za Sp, 8. kolo:

Gibraltar - BiH 0:4 (Džeko 35', 85', Kodro 64', Lulić 83')

GIBRALTAR: Ibrahim, Garcia, Chipolina, Bardon, R. Chipolina, Casciaro, Walker, Olivero, Pons, Hernandez, Green.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

BIH: Begović, Cocalić, Kolašinac, Vranješ, Džeko, Lulić, Zukanović, Kodro, Višća, Hadžić, Jajalo.








Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi