Giggs: Samo sam jednom zaplakao, bilo je jače od mene

Giggs: Samo sam jednom zaplakao, bilo je jače od mene

Edmir Škorić

Nikada ga niste vidjeli uplakanog, no i legendarni Ryan Giggs znao je pustiti suzu.

Legendarni Velšanin je osvojio brojne naslove u dresu Manchester Uniteda, ali najsretniji je bio kada je osvojio Ligu prvaka 1999. godine. U kultnom finalu United je tada, nakon preokreta, savladao Bayern s 2:1.

Te je noći, priznaje Giggs, na travnjaku Nou Campa pustio i poneku suzu od sreće.

"Ako govorimo o najboljim trenucima u karijeri, za mene je to bilo finale Lige prvaka na Nou Campu. Plakao sam. To je bio jedini put kada sam zaplakao, emocije su učinile svoje", kazao je Giggs.

Tada su Teddy Sheringhem i Ole Gunnar Solskjaer u nadoknadi postigli golove za veliku pobjedu Crvenih vragova, a o antologijskom finalu i danas se priča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Giggs je u karijeri igrao samo za United i u crvenom dresu je postigao 114 golova na 672 nastupa, a posljednji je upisao 2014. godine. Između ostalog, osvojio je 13 naslova Premier lige i dva naslova Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi