Berbatov "upozorava" mladu njemačku zvijezdu: Treba mu još mišića za Premier ligu

Bugarin vjeruje da talentovani Nijemac treba pričekati

Berbatov "upozorava" mladu njemačku zvijezdu: Treba mu još mišića za Premier ligu

Mladi ofanzivni veznjak Bayer Leverkusena Kai Havertz vjerovatno je najveća mlada njemačka zvijezda.

I dalje se vjeruje da je minhenski Bayern najveći favorit za njegov potpis, mada se 20-godišnji Havertz ne prestaje povezivati ni sa engleskim velikanima, Manchester Unitedom, Liverpoolom i Chelseajem.

O mladom talentu sada je govorio i legendarni Bugarin Dimitar Berbatov, nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, ali i Bayer Leverkusena.

Berbatov smatra da odlazak u Englesku u ovom trenuku ne bi bio pravi potez za Havertza.

"Havertz se mora navići na sve ono što slijedi nakon što je i prošlog ponedjeljka postigao dva gola, jer sada će protivnički timovi krenuti na njega", rekao je Berbatov za Betfair, pa nastavio:

"Puno je priča da ga žele Liverpool, Chelsea i drugi klubovi, zato sada mora biti pažljiv, ne smije dopustiti da mu to udari u glavi i mora ostati fokusiran na igru... Ima dovoljno kvaliteta i ako nastavi ovako klubovi koji će ga željeti će i dalje biti tu, neće samo nestati... Svi pogledi su trenutno uprti ka Bundesligi, a kada postižete golove i igrate dobro nije čudo da vas žele ekipe poput Liverpoola."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih vidjeti Havertza u Premier ligi, ali ne sada. Mislim da je prerano za njega, želim ga vidjeti kako igra još utakmica, postiže još golova, dobija na samopouzdanju i postaje zreliji... Također, mislim da mu je potrebno malo više mišića da bi igrao u Premier ligi, svi znamo kako vas defanzivci mogu 'zdrobiti' i morate biti spremni za to ako želite imati dobar početak u tako zahtjevnoj ligi", izjavio je Berbatov, pa poručio:

"Mislim da bi trebao ostati u Leverkusenu, još se razvijati i dobiti još iskustva koje će mu pomoći kada dođe vrijeme da ode negdje drugo".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Eto ti si bio neka razviotka
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi