Giggs: U Premier ligi igraju samo dva igrača svjetske klase
EPA

Smatra Velšanin

Giggs: U Premier ligi igraju samo dva igrača svjetske klase

Velšanin Ryan Giggs izjavio je da Premier liga više nema igrača svjetske klase kao za vrijeme njegove ere u Manchester Unitedu. 

Giggs je kao igrač ostavio veliki trag u Engleskoj igrajući za Crvene đavole. U tom periodu engleski klubovi su ostvarivali značajne rezultate na evropskoj sceni, a danas kada je situacija drugačija, Giggs vjeruje da je razlog jasan. 

"U klubovima više nema kvaliteta kao što je bilo u periodu od 2005. do 2012. godine, kada smo imali odličan niz u evropskim takmičenjima", napisao je Giggs u kolumni za Telegraph i potom nastavio: 

"Osim Sancheza i Aguera, teško da možemo naći još nekog igrača svjetske klase u engleskim klubovima u Ligi prvaka."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon bogate fudbalske karijere Giggs se okrenuo trenerskom poslu. Posljednji angažman je imao u Manchester United gdje je asistirao Louisu van Gaalu, ali nakon odlaska sa Old Trafforda je i dalje bez posla. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi