Milan povećao ponudu Donnarummi, ali odgovora još uvijek nema
Foto - EPA

Čeka se Raiola

Milan povećao ponudu Donnarummi, ali odgovora još uvijek nema

M. Šljivak

Rukovodstvo Milana ponudilo je golmanu Gianluigiju Donnarummu novi ugovor.

Pregovori između Donnarumminog agenta Mina Raiole i Milana traju dosta dugo, a posljednja ponuda Rossonera koja je na stolu iznosi osam miliona eura.

To je u odnosu na sadašnju platu povećanje za dva miliona, ali odgovor o ovoj ponudi za sada još uvijek nije stigao.

Sastanak Raiole sa tehničkim direktorom Paolom Maldinijem i sportskim direktorom kluba sa San Sira Fredericom Massarom dogodit će se u narednim danima i tada će vjerovatno biti jasnije hoće li Donnarumma ostati u Milanu.

Njegov ugovor sa Rossonerima važi do kraja sezone. Klub ga silno želi zadržati, ali vidjet ćemo da li ova cifra odgovara agentu i mladom golmanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je za svaki slučaj krenuo u potragu za novim čuvarom mreže, a među kandidatima za gol su Mike Maignan (Lille), Juan Musso (Udinese) i Pierluigi Gollini (Atalanta).

Međutim, za sada je dogovor sa Donnarummom prioritet i aktivnosti oko novog golmana će biti poduzete samo ako ne dođe do dogovora.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Ne razumijem pregovore sa Donarumom! Zašto mu ne dati ugovor na 4 godine od 10 mil koliko traži Raiola i postavit otkupnu klauzulu na na 80 mil ! Dakle ako ga ga prodaju nakon toga bit če na nuli ili možda i na DOBITKU , a imat če ga 4 godine !!! Ako sada pođe besplatno opet če bit na nuli i neče ga imati !! Dakle u GUBITKU !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi