Gijon preživio Realovu opsadu, Kovačić debitovao
Foto: EPA

Bez golova u duelu Sportinga i Reala

Gijon preživio Realovu opsadu, Kovačić debitovao

E. Škorić

Real Madrid nije uspio da uspješno aspsolvira gostovanje u Gijonu.

Sporting, povratnik u Primeru, pokazao se kao tvrd orah i odmah je Realu "zagorčao život". 

Madriđani su u Gijonu, jasno, bili puno bolji od domaćina, ali momčad Rafe Beniteza nije pronašla način smjesti loptu iza leđa golmana domaćih Cuellara.

Prvu šansu imao je Real i to već u 12. minuti. Gareth Bale je šutirao, ali lopta je otišla malo pokraj gola Sportinga. 

Isco je u 26. minuti pucao tik iznad gola crveno-bijelih, koji su preživjeli i Ronaldov udarac u 33. minuti, a uzvratili su konaččno u 36. minuti, Antonio Sanabria je pogodio prečku.

Mogao je Sporting povesti i šokirati goste u 48. minuti, no Carmona je trebao bolje šutirati glavom. Ovako je lopta otišlla pored gola. U posljednjih pola sata Real je dominirao, ali nije bilo dovoljno da se ostvari pobjeda.

Ronaldo je u 67. minuti glavom pucao pored gola, kasnije je Bale pucao preko gola iz slobodnjaka... Jednostavno, Real nije znao kako da postigne gol. Sporting je preživio Realovu ospadu, sačuvao mrežu i slavi vrijedan bod.

Dodajmo da je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić debitovao za Kraljeve. On je u igru ušao u 71. minuti umjesto Isca, ali ni on nije puno pomogao madridskom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 1. kolo:

Sporting - Real 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.