Gilardino nikako da pronađe klub, razmatra ponudu trećeligaša

Uskoro ide u trenerske vode

Gilardino nikako da pronađe klub, razmatra ponudu trećeligaša

Još jedan od onih iz "zlatne generacije" italijanskih napadača se bliži kraju karijere. Kraj je toliko blizu da je Alberto Gilardino odlučio upisati i trenerski kurs, ali i dalje želi igrati.

Gilardino trenutno pohađa trenerski kurs Italijanskog fudbalskog saveza, ali je u isto vrijeme u potrazi za novim angažmanom pošto je bez kluba nakon što je prošle sezone odigrao 16 utakmica i postigao šest golova u dresu Spezije.

"Kurs koji je oranizovao Savez je sjajan. Već sam dosta toga naučio u proteklih mjesec i po, a za pet dana ću polagati ispit. Dakle, do ispita je ostalo pet dana, a ako u tom periodu ne pristigne neka ozbiljnija ponuda ne vjerujem da ću se vrataćati na teren", istakao je Gilardino za sajt italijanskog transfer gurua Gianluce Di Marzija.

Ipak, isti sajt saopštava je Gillardino dobio ponudu od Pro Piacenze koja se takmiči u Seriji C. Navodno mu je ponuđen jednogodišnji ugovor sa opcijom produženja na još jednu godinu, a 36-godišnji Gilardino još razmišlja da li prihvatiti ovu ponudu.

Alberto Gilardino je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Piacenzu, Veronu, Parmu, Milan, Fiorentinu, Genou, Bolognu, kineski Guangzhou, Palermo, Empoli, Pescaru i Speziju. Za Azzurre je odigrao 60 utakmica i postigao 19 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi