Atletico ozvaničio potpis, Simeone može biti zadovoljan
FOTO: EPA

Gimenez među Jorgandžijama do 2026. godine

Atletico ozvaničio potpis, Simeone može biti zadovoljan

Haris Zilić

Ozvaničen je potpis u Maddridu, tačnije u redovima Ateltica.

Jose Maria Gimenez (26) produžio je vjernost Jorgandžijama do 2026. godine.

Pomenuti fubdaler stigao je u redove Atletica 2013. godine iz urugvajskog Danubia i u prethodnim sezonama postao je bitan faktor u timu kojeg sa klupe predvodi Diego Simeone.

Gomez igra na poziciji štopera, može pokrivati bekovsku, ali i poziciju zadnjeg veznog što je svakako jedna od bitnijih karaktesristika ovog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 67 mečeva i psotigao osam golova, a za Atletico je u LaLigi skupio ukupno 151 utakmicu, a u svim takmičenjima za Jorgandžije ima 232 utakmice uz devet golova i osam asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti