Legenda saopštila veliku odluku: "Odlazim spokojan i radostan"
Foto - EPA

Giorgio Chiellini napušta Juventus nakon 18 godina

Legenda saopštila veliku odluku: "Odlazim spokojan i radostan"

M. Šljivak

Nakon 10 godina torinski Juventus je ostao bez barem jednog trofeja u sezoni, a Stara dama je protekle noći poražena u finalu italijanskog Kupa od Intera rezultatom 4:2.

Bez trofeja je tako po prvi put nakon desetljeća ostao i legendarni Giorgio Chiellini, a iskusni 37-godišnji defanzivac je nakon poraza od Intera saopštio kako napušta Juve poslije čak 18 godina u klubu.

"U ponedjeljak ću se na našem stadionu oprostiti, ali možda ću zatim odigrati još neki minut u Firenci. Odlazak je 100 posto moj izbor. Napuštam klub spokojan i radostan", saopštio je Chiellini nakon utakmice.

Žalostan je Chiellini što odlazi nakon sezone bez trofeja.

"Tužno je završiti sezonu bez trofeja nakon 10 godina. Ipak, moramo to prihvatiti jer smo dobili nešto iznutra. Nešto je pošlo po zlu, ali iskreno, još smo daleko od dominacije.", rekao je Chiellini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chiellini je član Juventusa postao 2004. godine. Stigao je iz Livorna, a zatim je proslijeđen na posudbu u Fiorentinu.

Po povratku u Torino postaje ikona kluba i čovjek bez kojeg Bianconeri nisu mogli. Postao je i kapiten kluba, a ukupno je nastupio 558 puta za Staru damu i postigao je 36 golova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Jedan jedini neponovljivi đorđooo Daj Boze da se predomisli
0 0
juve10
Bar da odigra protiv Lazia, da ga ne šutnu k'o Alexa. Sve najbolje u životu posljednja legendo katanjača
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi