Girona na krilima Prtua savladala Rayo Vallecano

Treća pobjeda u sezoni

Girona na krilima Prtua savladala Rayo Vallecano

E. Čaušević

Fudbaleri Girone danas su na svom terenu pobijedili Rayo Vallecano sa 2:1 u okviru 10. kola španske La Lige.

Girona je uspjela na domaćem stadionu doći do treće pobjede u ovoj sezoni, a odličan meč odibrao je Portu koji je bio heroj svoje ekipe. Domaći su u finiš prvog dijela riješili pitanje pobjednika u ovoj utakmici.

U 34. minuti sutija je svirao penal za domaće nakon prekršaja Galveza, a siguran s bijele tačke bio je Portu. U samom finišu prvog dijela Girona je povela sa 2:0. Asistenciju je upisao Garcia, a mrežu Rayo Vallecana po drugi put na ovom meču zatresao je Portu.

Gosti su pokušali u drugom poluvremenu da se vrate u meč i to su uspjeli u 61. minuti kada je Galvez smanjio na 2:1. Rayo Vallecano je napadao do samog kraja, no Girona je uspjela da se odbrani i osvoji nova tri boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon deset utakmica girona se nalazi na devetom mjestu sa 13 bodova, dok je Rayo Vallecano na predzadnjem mjestusa svega šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi