Golijada u Gironi, Eibaru puni plijen

LaLiga, 8. kolo:

Golijada u Gironi, Eibaru puni plijen

Nogometaši Eibara kao gosti savladali su Gironu sa 3:2 u prvoj utakmici današnjeg programa 8. kola LaLige.

Premda je ovo bio duel momčadi od kojih nismo navikli na zanimljiv nogomet i golove, na kraju su gledatelji mogli uživati u njihovom međusobnom okršaju s čak pet pogodaka .

Do prednosti prvi su došli gosti, i to već nakon 12. minuta igre kada je s bijele tačke loptu u mrežu poslao Charles. Eibar je vodstvo imao sve do finiša prvog poluvremena, kada je u rasponu od dvije minute (40', 42'), Stuani postigao dva pogotka za preokret, no vrlo brzo uslijedio je novi odgovor gostiju.

Pred sami odlazak na odmor, tačnije u 45. minuti, Eibar je poravnao golom Arbille kojem je prethodno asistirao Jordan. Novi gol dodatno je ohrabrio goste koji su u nastavku utakmice dominirali, što im se isplatilo u 72. minuti kada Enrich postiže gol za, ispostavit će se, konačnih 3:2.

Eibar je u LaLigi trenutno na desetom mjestu s deset osvojenih bodova, dok je Girona na 13. poziciji s jednim manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi