Rayo Vallecano izborio plasman u La Ligu

Girona ponovo zaustavljena u finalu play offa

Rayo Vallecano izborio plasman u La Ligu

H. Zilić

Fudbaleri Rayo Vallecana ponovo će igrati u španskoj La Ligi.

U revanš utakmici finala play offa za ulazak u špansku elitu, Rayo je kao gost savladao Gironu sa 0:2 i nadoknadio zaostatak iz prvog meča kada su poraženi sa 1:2.

Rayo je sjajno otvorio meč. Atakovali su, imali su dobrih prilika, a mrežu Girone zatresli su u sedmoj minuti, strijelac je bio Garcia.

Nakon toga nove prilike za Rayo. Šutirali su Valentin i Isi, ali golman Carlos je odlično intervenisao. Trejo je imao šansu za Rayo u 28. minuti, njegov udarac blokira Martinez, da bi nakon toga i Martin probao ostalo je 0:1.

Nevjerovatnu dominaciju u prvom poluvremenu Rayo kruniše još jednim golom. U drugoj minuti sudijske nadoknade Trejo pogađa za 0:2 nakon gužve u šesnaestercu Girone.

U nastavku Girona je zaigrala malo bolje.

Oglasi

Sylla je pokupao u 51 minuti, Catena blokira njegov pokušaj, da bi Zidane odbranio udarac Monchua u 60. minuti.

Problemi za Rayo u 56. minuti. Velazquez je dobio drugi žuti karton i gosti su ostali s igračem manje, što je ostavilo prostora Gironi da još jače napada i proba doći do gola koji bi barem donio produžetke.

Novu šansu domači propuštaju u 75. minuti, Sylla je ponov probao. U 81. minuti šansa za Stuanija, lopta odlazi pored gola.

Do kraja je ostalo 0:2 i Rayo je izborio plasman u La Ligu.

Interesantno Girona je i prošle sezone poražena u finalu play offa Segunde od ekipe Elchea.

Pored Raya, ranije su promociju kroz ligaški dio obezbijedili Espanyol i Mallorca, dok su iz La Lige ispali Huesca, Valladolid i Eibar.

Top Komentari

Nele.
Drago mi zbog raja. Simpaticna ekipa.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi