Nije vidio Messijev gol, a večeras je dosudio penal za pamćenje
Nova velika greška sudije koji je oštetio Barcelonu u duelu protiv Valencije

Nevjerovatne greške sudije Villanueve

Nije vidio Messijev gol, a večeras je dosudio penal za pamćenje

M. Šljivak

Sudija  Ignacio Iglesias Villanueva u nedjelju je drastično oštetio Barcelonu u Valenciji.

 

Nije ovaj sudija vidio da je lopta nakon udarca Lionela Messija dobrih pola metra prešla gol-liniju, a večeras je isti sudija u meču Kupa kralja između Espanyola i Tenerifa dosudio penal za pamćenje.

Igrača gostujućeg tima Jorgea Seanza lopta je nakon šuta napadača Espanyola Alvara Vazqueza pogodila u ruku i to na 18 metara od gola.

Međutim, iako su svi to vidjeli, Villanueva nije. Dosudio je penal na opštu nevjericu fudbalera Tenerifea, a Gerard Moreno je pogodio za 1:1.

Zaista ogrommne greške je napravio ovaj sudac u samo nekoliko dana i čelništvo La Lige će drugi put dobro razmisliti hoće li ga uopšte stavljati na listu za ostatak sezone.

Top Komentari

Gari Garinča
Ovog treba na listu Prve lige F BiH.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi