Giroud: Biti gay u fudbalu? Nemoguće...

Dotakao se teme homoseksualnosti među fudbalerima

Giroud: Biti gay u fudbalu? Nemoguće...

Napadač francuske reprezentacije i Chelseaja Olivier Giroud je za strane medije govorio o stanju u fudbalu, konkretno o homoseksualnosti među igračima.

Prema njegovim mišljenju, biti gay u fudbalu nije moguće iako su u prošlosti neki igrači javno priznavali da ih privlače pripadnici istog pola. Istina, u vrlo malom broju.

"Mislim da je u fudbalu nemoguće biti gay. Previše ima testosterona, kolektivni tuševi, druženja... Komplikovano je, ali to je tako", rekao je Giroud.

Vjerovatno je najpoznatiji fudbaler koji je priznao da je homoseksualac Thomas Hitzlsperger, nekadašnji njemački reprezentativac koji je to izjavio 2014. godine dok je nastupao za Aston Villu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi