Sarri nije zabrinut što Giroud već 13 utakmica nije dao gol za Chelsea

Zadovoljan igrom francuskog napadača

Sarri nije zabrinut što Giroud već 13 utakmica nije dao gol za Chelsea

Endin Čaušević

Trener Chelseaja, Maurizio Sarri, izjavio je da nije previše zabrinut zbog činjenice što napadač ove ekipe Olivier Giroud već 13 utakmica nije postigao gol.

Giroud je u Chelsea stigao početkom ove godine iz Arsenala, no efikasnost u ovom klubu mu nije baš na zavidnom nivou. Francuski napadač već 13 utakmica nije zatresao protivničku mrežu i očito je da Chelsea vjerovatno u Giroudu i Morati ima napadački dvojac koji je najmanje "raspoložen".

Međutim, italijanski stručnjak je poručio da ga previše ne brine Giroudov golgeterski post, te da je zadovoljan igrama ovog napadača. Giroud je u dosadašnjem dijelu sezone upisao četiri asistencije i za njega je to važnije od golova.

"Prije mjesec dana smo pričali kako smo zabrinuti jer veznjaci ne postižu golove, a sada su počeli to da rade. U tri meča Barkley je dao dva, a Loftus tri gola. Ako nastavimo ovako igrati siguran sam da će i napadači da prorade. Nisam previše zabrinut zbog njih jer oni doprinose mnogo svojim igrama. Giroud u sezoni ne postiže mnogo golova, ali posao koji on obavlja na terenu je nevjerovatan", rekao je Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vialli
ne daje golove ali korisniji od morate 10x
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti