Giroud: Francuska može završiti ispred Španije

Napadač Francuske o kvalifikacijama za Mundijal 2014

Giroud: Francuska može završiti ispred Španije

Napadač francuske reprezentacije, Olivier Giroud izjavio je kako smatra da on i njegovi saigrači posjeduju dovoljno kvaliteta da završe ispred Španije u kvalifikacionoj grupi za Mundijal.

"Španija bilježi uspjehe zbog nevjerovatne generacije igrača koji već jako dugo nastupaju zajedno. Ne znam da li će ijedan tim ikada moći da igra bolje od njih. Govorim ono što sam mogao da vidim. Mislim da nismo bili toliko daleko od njih tokom četvrtfinala", kazao je Giroud za FIFA.com te je dodao:

 

"Španija je najbolji tim na svijetu, tako da će biti teško ali ne nemoguće. Moramo pokazati ambiciju. Ako možemo da pobjedimo svaki naš drugi meč svašta se može desiti u dvije utakmice koje igramo protiv njih. Dat ćemo sve od sebe da se automatski kvalifikujemo te da izbjegnem play-off, jer je u njemu uvijek opasno. Činjenica da Brazil organizuje Svjetsko prvenstvo očigledno svima daje dodatni motiv. To je događaj koji niko ne želi da propusti".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Francuska je u prvom susretu savladala Finsku sa 1:0 te će se večeras sastati sa Bjelorusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije