Giroud frustriran: Želim važniju ulogu u timu

Pretežno u ulozi rezerve

Giroud frustriran: Želim važniju ulogu u timu

Francuz Olivier Giroud nagovijestio je da bi mogao napustiti Chelsea ukoliko se ne promijeni njegov status.

Tridesetdvogodišnji napadač je na Stamford Bridge stigao u januaru 2018. godine, ali do sada se nije pretjerano naigrao u dresu londonskog tima, zbog čega je i sam izrazio nezadovoljstvo.

"Frustriran sam kada nisam na terenu, iako se trudim da to ne pokazujem", priznao je Giroud u razgovoru za Sky Sports, pa dodao:

"Pokušavam da tu frustraciju pretvorim u nešto pozitivno. Nisam sretan, želim da uživam na terenu i više vremena provodim u igri. Imam 32 godine, bliži se polako kraj karijere koju bih volio završiti na pravi način", istakao je napadač koji je s Francuskom na minulom Mundijalu osvojio prvo mjesto.

Nije isključen ni transfer, iako problem stvara to što se Chelsea suočava sa zabranom dovođenja novih fudbalera.

"Razgovarat ću s ljudima iz kluba, u ovom trenutku ništa ne mogu reći, sve je konfuzno. Možda i ostanem..."

Giroud je ove sezone, pretežno u ulozi rezerve, odigrao 24 utakmice u Premier ligi i pritom postigao dva pogotka uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cijelu situaciju pomno prati Bordeaux koji je još ranije ostvario kontakte s Giroudom u namjeri da ga dovede u svoje redove na kraju sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije