Giroud ni kriv ni dužan dobio crveni karton

Upao u zamku štopera PSG-a

Giroud ni kriv ni dužan dobio crveni karton

E. Čaušević

Ekipa Arsenala sinoć je remizirala na Parku Prinčeva protiv PSG-a (1:1).

Topnici su u finišu utakmice golom Alexisa Sancheza uspjeli osvojiti jedan bod u prvom meču grupne faze Lige prvaka iako je PSG bio daleko bolji rival na terenu. Ovaj meč obilježila su i dva crvena kartona u sudijskoj nadoknadi.

Naime, ranije su na tuširanje morali Olivier Giroud i Marco Verratti zbog koškanja. Ipak, nakon dodatne snimke utvrđeno je da su oni ni krivi ni dužni dobili crvene kartone.

Glavni krivac svega ovoga bio je štoper PSG-a Marquinhos koji je gurnuo Girouda, a on je pao na veznjaka PSG-a. Sudija je to protumačio kao mali okršaj, te ih je "nagradio" drugim žutim, odnosno crvenim kartonom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilac je kasnije još nasrnuo na napadača Arsenala kako bi branio svog saigrača. Kako je samo "namazan" ovaj brazilski fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi