Prije deceniju plakao jer mu je blokiran transfer, a onda mu čaša vina odredila blistavu karijeru

Fudbal piše sjajne priče

Prije deceniju plakao jer mu je blokiran transfer, a onda mu čaša vina odredila blistavu karijeru

H. Zilić

Francuski napadač Olivier Giroud (35) iza sebe ima blistavu karijeru, a trenutno je član Milana.

Giroud je najdublji trag ostavio u Arsenalu, zatim je sa dosta uspjeha nosio dres Chelseaja, a za Francusku je skupio 110 nastupa i postigao 46 golova što ga svrstava u vrh legendi francuskog fudbala po pitanju statistike.

Međutim i Giroud je imao turbulencija u karijeri, a velika prekretnica desila se prije deceniju.

Giroud je u julu 2010. godine iz redova Toursa prešao u Montpellier, nakon sjajnih igara gdje je u 40 utakmica za Tours postigao 23 gola, a bio je proglašen i za najboljeg igrača Ligue 2, ali sve je moglo biti drugačije.

Pomenuto ljeto 2010. godine, škotski Celtic je dobio vijest od svojih skauta u Francuskoj da je u Toursu korpulentni napadač koji bi se sjajno snašao za osrtvski stil igre i da bi trebali da ga angažuju. Celtic je tada spremio četiri miliona eura, no čelnici Toursa imali su druge planove.

Tadašnji čelnici Toursa i Giroudovi menadžeri sjeli su na večeru sa kontroverznim predsjednikom Montpelliera Louisom Nicolinom i uz čašu vina i večeru dogovorili transfer pomenutog napadača.

Kada je Giroud saznao da mu je blokiran transfer u Celtic nije krio razočarenje i suze, ali kasnije će se ispostaviti da je to možda bila i bitna prekretnica u karijeri.

U dresu Montpelliera pružao je sjajne partije s kojim je 2012. godine osvojio kultnu i historijsku titulu prvaka Francuske.

Nakon toga stigao je transfer u Arsenal, ostalo je historija, a 2011. godine kao igrač Montpelliera debitvao je za reprezentaciju Francuske gdje i danas ruši rekorde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi