Giuseppe Iachini novi stari trener Palerma

Za tri mjeseca, tri trenera

Giuseppe Iachini novi stari trener Palerma

D. Vejo
Teme:

Nakon što je uprava otpustila Giuseppea Jacinia prije tri mjeseca, na njegovo mjesto stigao je Davide Balardini koji nije zadovoljio struku tima sa stadiona Renzo Barbere. Nakon njega na klupu stiže Giovanni Bossi koji je nakon svega jedne utakmice u Seriji A, dobio otkaz. 

Mnogo trenera protutnjalo je kroz svlačioniocu Palerma kroz ova tri  mjeseca. Smjenu istih, nisu ni igrači a ni stručni štab mogli da pohvataju kako treba, jer se sve odvilo velikom brzinom. Na kraju, nakon neuspjeha sa dva trenera, ponovo je na klupi tima Giuseppe Iachini.

Davide Balardini, koji je i zamijenio Iachinija nakon otkaza, lošim rezultatima nije uspio da se dokaže čelnicima ovog kluba, nakon čega su morali što prije da reaguju, pa su tako 11. januara, doveli Giovannia Bossia, koji je nakon samo jednog meča u Seriji A, protjeran.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zavrzlami je došao kraj. Vlasnik kluba Maurizio Zamparini, izvinio se navijačama kako na lošim rezultatima, tako i na smjeni trenera, te je objelodanio da će njihova konačna odluka, za neki budući period ipak biti novi stari trener Iachini, što su navijači aplauzom dočekali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi