Giuseppe Rossi je junak bitke za Valenciju
Foto: EPA

Levante - Valencia 1:0

Giuseppe Rossi je junak bitke za Valenciju

E. Škorić

U gradskom derbiju, odigranom na Ciudad de Valenciji, Levante je savladao Valenciju s 1:0.

Duel ljutih rivala odigran je u sklopu 29. kola španske Primere. Prema mnogim parametrima - Valencia je bila favorit, ali da u derbijima nema favorita, još se jednom potvrdilo kao tačna fraza.

Posljednjeplasirani sastav Primere je uz podršku navijača stigao do pobjede, te uhvatio se za posljednju slamku spasa, pa sada ima bodova kao i 19-plasirani Sporting Gijon (po 24), dok Granada iam 26 i utakmicu manje, a prvi iznad opasne one, Rayo i Getafe, po 27 bodova.

Junak današnjeg lokalnog derbija u Valenciji bio je Giuseppe Rossi. Poznati italijanski napadač je u 65. pogodio mrežu Šišmiša na asistenciju Juanfrana.

Valencia ostaje 12. sa 34 boda, a Gary Neville se definitivno nije pokazao kao trenerski stručnjak, barem ne na klupi tima s Mestalle.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 29. kolo:
Levante - Valencia 1:0 (Rossi 65)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi