Povrede su ga spriječile da bude među najboljima: "Nezaboravno putovanje"

Rossi je odlučio završiti igračku karijeru

Povrede su ga spriječile da bude među najboljima: "Nezaboravno putovanje"

Samir Mlaćo

Legendarni Italijan Guiseppe Rossi rekao je zbogom nogometu u 36. godini.

Legendarni Italijan Guiseppe Rossi rekao je zbogom nogometu u 36.godini.

On je protekle sezone igrao za SPAL i sada je odlučio završiti karijeru.

Oprostio se veoma emotivno.

"Danas objavljujem da se povlačim iz prelijepe igre.

Bilo je to nezaboravno putovanje. Od trčanja po dvorištu kao klinac sa loptom u nogama do igranja na najvišem mogućem nivou, na najljepšim stadionima koje nogomet može da ponudi i igranja sa/protiv najboljih igrača i klubova na svijetu. Zauvijek sam zahvalan što sam bio dio ove utakmice.

Oglasi

Moji snovi su se ostvarili, moj život je ispunjen. Moje putovanje je bilo jedinstvno, puno uspona i padova. Zaista će mi nedostajati utakmica, ali znam da je vrijeme", napisao je između ostalog Rossi.

Rossi je i za reprezentaciju Italije odigrao 30 mečeva i zabio je sedam golova, ali sigurno da ostaje žal zbog svih tih povreda jer je za njega u najboljim danima samo nebo bila granica.

Rossi je dobro poznato ime u svijetu fudbala jer je imao nekoliko fantastičnih sezona, ali je čak nekoliko puta kidao ligamente koljena zbog čega se nikada nije uspio vratiti u pravu formu i ispuniti ono što se od njega očekivalo.

Poznato je da je ovaj Italijan ponikao u Manchester Unitedu, ali na Old Traffordu nikada nije dobio pravu šansu. Nakon posudbi u Newcastle i Parmu na ljeto 2007. godine odlazi u Villarreal što je bio najbolji mogući potez.

U dresu Žute podmornice imao je tri fantastične sezone, ali kada se očekivalo da napravi transfer karijer i pređe u neki od evropskih velikana koji su ga tada željeli on je zadobio tešku povredu lijevog koljena.

Oporavak je trajao skoro godinu dana, a na kraju je završio u Fiorentini. Ni u Firenci mu nije išlo baš najbolje jer je boravak u tom klubu obilježen stalnim povredama zbog kojih se više nikada nije vratio u pravu formu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rossi se nekoliko puta pokušavao vratiti na teren, ali svaki put bi to rezultiralo novom povredom. Nakon odlaska i Genove čak dvije godine bio je bez kluba, a potom je potpisao početkom 2020. godine za Sal Lake. No, tu je bio godinu dana i vratio se u Italiju gdje je osam mjeseci bio član SPAL-a.

Sada je odlučio reći 'zbogom', no sigurno neće moći bez nogometa.

Top Komentari

user1574859714
Jedan sjajan igrac koji bas zbog cestih povreda nije dostigao vrhunac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi