Rangersi srušili Celtic u velikom Old Firm derbiju

Rangersi srušili Celtic u velikom Old Firm derbiju

S. Grebović

Ekipi Glasgow Rangersa danas je pripao veliki Old Firm derbi.

Danas je odigran najveći derbi škotskog fudbala i jedan od najvećih svjetskih, veliki Old Firm derbi između Rangersa i Celtica koji je pripao domaćima.

Prepuni Ibrox stadion bio je premal da primi sve ljubitelje ovog velikog dvoboja, na kraju kojeg je slavio domaći tim.

Kada se sve sabere i oduzme može se konstatovati da su Policajci zasluženo došli do pobjede. Golman Celtica Joe Hart u nekoliko je navrata morao ozbiljno spašavati svoj tim, ali je bivši golman Manchster Cityja bio nemoćan u 66. minuti.

Filip Helender je nadskočio sve igrače nakon jednog kornera i neodbranjivo glavom pogodio za erupciju oduševljenja domaćih pristalica.

Celticu je ovo bio čak drugi poraz nakon 4. odigranog kola što za višestrukog vladara Škotskog fudbala prošlih sezona nije bio slučaj, dok su Rangersi upisali treći trijumf.

Top Komentari

King_Kenny
...Rangers rastura u Skotskoj otkad je Gerrard preuzeo ekipu...nadam se da je on sljedeci na klupi Liverpoola...bit ce novi King Kenny,igracka i trenerska legenda.
2 0
user1597698961
Rendzersi ih ruse ,zadnjih 7tekmi 6pobjeda rendzersa,,a period 2016 2017 seltik dominirao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi