Bruka i sramota velikana: Svi stoje i gledaju, a to je zapravo najmanje što su mogli uraditi!

Scena koja će obići svijet

Bruka i sramota velikana: Svi stoje i gledaju, a to je zapravo najmanje što su mogli uraditi!

Admin Čaušević

Veliku sramotu su sebi priredili fudbaleri jednog od najpoznatijih klubova Evrope protiv niželigaša u Kup utakmici. Na kraju su pustili rivalu gol, a to je najmanje što su mogli uraditi.

Tim Glasgow Rangersa je dopustio Particku Thistleu da postigne pogodak u ludim scenama u Kup utakmici Škotske.

Rezultat je bio izjednačen(1:1) 20 minuta do kraja kada je ekipa Michaela Bealea postigla pogodak u kontroverznim okolnostima.

Nakon povrede Malika Tillmana iz Rangersa, domaći su izbacili loptu iz igre kako bi se njihovom igraču ukazala pomoć. Kad je igra nastavljena, Partick je izveo aut i vratio loptu Rangersu.

Međutim, Tillman, koji nije vidio da su njegovi saigrači izbacili loptu, uhvatio se u koštac s Kevinom Holtom prije nego što je postigao pogodak.

Oglasi

Nakon toga svi igrači Particka su krenuli na Tillmana, ali je ubrzo uslijedio potez na pamćenje. Mnogi će reći to je najmanje što su mogli uraditi popularni Policajci.

Naime, Scott Tiffoney je krenuo s centra i igrači Rangesa su ga postili da zabije gol i tako izjednači rezultat.

Istina, golman McGregor je pokazao neku vrstu otpora, ali su gosti ipak uspjeli zabiti. Poslije toga je uslijedilo i rukovanje dvojice trenera.

Utakmica je okončana pobjedom Rangersa koji su do teškog trijumfa protiv niželigaša stigli u samom finišu. U 86. minuti zabio je Sands.

Ostrvo slovi za kolijevku fudbala te su Engleska i Škotska sinonimi za fair-play, međutim večeras to i nije bio slučaj zbog čega su popularni Policajci poslali lošu sliku u svijet.

Ipak, sigurno će biti i onih koji će ih vidjeti kao pozitivce pošto su na kraju dopustili protivniku da postigne gol.

Top Komentari

user1647539682
Trebalo im je ponistit ovaj gol jer lopta kad se izvodi s centra mora ic prema nazad a ovaj je gurni u protivnicku polovinu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti