Legendarni fudbaler na pauzi saznao loše vijesti
FOTO: EPA

Ostao bez posla

Legendarni fudbaler na pauzi saznao loše vijesti

Haris Zilić

Mundijal u Kataru je počeo, ali aktivno je i u evropskim klubovima koji su trenutno na pauzi. Rangersi su iza sebe imali užasan nastup u grupnoj faz Lige prvaka, gdje su oborili negativan rekord Dinama kao najslabiji tim grupne faze u grupi sa Liverpoolom, Napolijem i Ajaxom.

Ni u prvenstvu Policajcima ne ide kako su zamislili i danas je stigla vijest koja se mogla naslutiti.

Škotski velikan je otpustio legendarnog Giovanija Van Bronkchorsta.

Nizozemski stručnjak je prošle sezone tim doveo do finala Evropa lige gdje su poraženi od Seville, ali ove sezone kao da su kola krenula nizbrdo.

"Nažalost rezultati nisu bili prema našim očekivanjima. Tako da je klub odlučio da raskine saradnju sa Giovannijem i krenuli smo u potragu za novim trenerom", stoji u saopštenju tima iz Glasgowa.

Legendarni fudbaler je trenersku karijeru započeo u Feyenoordu 2015. godine gdje je proveo četiri godine, nakon toga je imao epizodu u kineskom Guangzhou prije preuzimanja Rangersa 2021. godine.

Oglasi

Na klupi Plavaca zamijenio je Stevena Gerarrda.

Igračku karijeru je okončao 2010. godine u dresu Feyenoorda, a u bogatoj karijeri najveći pečat je ostavio u Barceloni za koju je nastupao u periodu od 2004. do 2007. godine.

Još nema špekulacija o njegovom nasljedniku na klupi Rangersa.

Inače, Rangersi u prvenstvu zaostaju devet bodova za najvećim rivalom Celticom i već su u nezavidnoj situaciji kada je u pitanju borba za titulu.

Pojedini nizozemski mediji pišu da bi se Van Bronkchorst mogao vratiti u rdonu zemlju, ali ne navode koji klub je u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti