Sramota koja će ih proganjati: Srušili rekord Dinama i postali najgori klub u Ligi prvaka

Prošlosezonski finalista Evropske lige

Sramota koja će ih proganjati: Srušili rekord Dinama i postali najgori klub u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Ostalo je još da se odigraju utakmice šestog kola grupne faze Lige prvaka u grupama E, F, G i H, a one su na rasporedu večeras. Do sada nam je Liga prvaka već ponudila dosta iznenađenja i neke rekorde, a jedan od njih srušen je i sinoć.

U okviru 6. kola grupne faze Lige prvaka Rangers je sinoć u Škotskoj dočekao Ajax i izgubio je rezultatom 1:3.

Gosti iz Holandije poveli su u četvrtoj minuti preko Berguisa, Kudus je povećao na 0:2 u 29. minuti, Tavernier smanjuje iz penala u 87., no Conceicao u 89. odmah po ulasku u igru postavlja konačan rezultat.

Škotski tim i prošlosezonski finalista Evropske lige tako je takmičenje završio na posljednjem mjestu u grupi iza Napolija, Liverpoola i Ajaxa bez ijednog osvojenog boda.

Sinoćnjim porazom Rangers je srušio neslavan rekord Lige prvaka - postali su najgori tim u grupnoj fazi ovog takmičenja u historiji.

Rangersi su na startu turnira izgubili 0:4 od Ajaxa, potom 0:3 od Napolija i 0:2 od Liverpoola.

Oglasi

U domaćoj utakmici protiv Liverpoola  uspjeli su postići svoj prvi gol ove godine, ali su na kraju upisali poraz od 1:7.

Revanš protiv Napolija završio je 0:3, a utorak protiv Ajaxa 1:3. Tako je Rangers na kraju imao nula bodova i gol razliku 2:22.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prije posljednje utakmice bilo je jasno da Rangersi pod svaku cijenu moraju izbjeći poraz od dva pogotka razlike kako ne bi postali najgora momčad Lige prvaka.

Škoti to, međutim, nisu uspjeli i ušli su u historiju srušivši "rekord" zagrebačkog Dinama u sezoni 2011/12. Hrvati su utakmicu završili s nula bodova i gol razlikom -19, dakle golom boljim od Rangersa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti