Slavia objavila šestominutni video torture u Glasgowu: "UEFA bi ovo trebala vidjeti"

Ružne slike iz Škotske

Slavia objavila šestominutni video torture u Glasgowu: "UEFA bi ovo trebala vidjeti"

E. Škorić

Slavia Prag sinoć je šokirala Glasgow Rangresna Ibroxu, pobijedivši s 2:0 i tako se plasiravši u četvrtfinale Evropske lige.

Češki velikan saznao je već i rivala u četvrtfinale, a to će biti Arsenal. No, oni su i dalje pod dojmovima velike pobjede u Škotskoj, a tamo je bilo i nemilih scena.

Osim što je golman Ondrej Kolar zaradio "rupu" na čelu poslije strašnog udarca napadača Glasgowa, gosti su optužili domaćina i za rasizam.

Također, požalili su se da pola sata nisu mogli da uđu u svlačionicu nakon što je utakmica završila, a napatnut je u tunelu i neko od igrača češkog tima.

Policija je morala nogometaše Slavije iz Praga zadržati na stadionu, a zatim ispratiti do hotela kako se ne bi dogodio veći incident.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iz Slavije su objavili video uz poruku da "UEFA bi ovo trebala vidjeti". Po svemu sudeći, novog prvaka Škotske čeka žestoka kazna.

Top Komentari

amer_sa90
Sta ces kad su skoti i englezi ugl divljaci pogotovo ovi prvi
7 1
komshija
Ma haj sta seru ko da su u logoru a ne na stadionu odvratni Česi
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi