Glavaš i Hadžibegić kandidati za klupu tima iz Albanije?

Tim koji je 2013. godine iz Evrope izbacio FK Sarajevo

Glavaš i Hadžibegić kandidati za klupu tima iz Albanije?

Samir Mlaćo

Albanski Kukesi nakon 16 odigranih kola nalazi se tek na četvrtom mjestu u Super ligi te zemlje, što je svakako rezultat koji ne može zadovoljiti čelnike tog kluba.

Vodeći Skenderbeu Kukesiu je pobjegao čak 12 bodova, a u ovom klubu su u potrazi za novim šefom struke.

Glavni kandidat je Ardian Kozniku, nekadašnji hrvatski reprezentativac, a u kombinaciji su i manje poznati Bylbyl Sokoli, te Mensur Jakupi.

Portal supersport.al navodi da su kandidati za nasljednika Milana Milinovića i dva bh. stručnjaka Faruk Hadžibegić i Vlatko Glavaš.

Hadžibegić je posljednji angažman imao u francuskom drugoligašu Valenciennesu, a dok je Glavaš, nekadašnji kapiten naše reprezentacije, vodio Olimpik, Slobodu, Čelik i Vinogradar, a bio je i prvi pomoćnik Blaža Sliškovica u reprezentaciji BiH.

Kukesi je ostao u lošem sjećanju navijačima Sarajeva, s obzirom da su Albanci na ljeto 2017. godine izbacili bordo tim u okviru 3. pretkola Evropske lige.

U prvom meču bilo je 3:2 za Kukesi, a u revanšu na Koševu 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi