Hadžibegića povezuju sa klupom Obale Slonovače, njegovi planovi drugačiji
Hadžibegić je bez posla tek nešto više od dva mjeseca. (Foto: Sami Belloumi)

Nakon odlaska Marca Wilmotsa

Hadžibegića povezuju sa klupom Obale Slonovače, njegovi planovi drugačiji

Bosanskohercegovački trener Faruk Hadžibegić spominje se kao jedan od kandidata za preuzimanje nogometne reprezentacije Obale Slonovače, prenosi sportmania.ci.

Čelnici ove afričke selekcije nakon raskida saradnje sa Marcom Wilmotsom u potrazi su za novim selektorom i navodno za tu poziciju u ovom trenutku konkuriše nekoliko imena, a među njima je i 60-godišnji Faruk Hadžibegić.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Hadžibegića, koji je bez posla tek nešto više od dva mjeseca nakon otkaza u Valenciennesu, no on je poručio da su njegovi planovi u ovom trenutku drugačiji.

"Ne, nisam kandidat za klupu reprezentacije Obale Slonovače. Imam trenutno druge planove, tako da od toga nema ništa", kazao je Hadžibegić za SportSport.ba i dodao da bi uskoro trebao riješiti pitanje novog angažmana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Reprezentacija Obale Slonovače trenutno je 61. momčad FIFA-ine rang liste. Vrijednost joj se procjenjuje na 129 miliona eura, a igrači pretežno igraju u Francuskoj, Engleskoj, Italiji, Njemačkoj...

U prošlosti je Obalu Slonovače imao priliku voditi Vahid Halilhodžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi