Gledamo najefikasniju sezonu u historiji Lige prvaka
Šta dalje možemo očekivati u ovoj ludoj sezoni?

Znate li koliko je golova postignuto?

Gledamo najefikasniju sezonu u historiji Lige prvaka

Čini se kako ove godine gledamo jednu od najboljih sezona Lige prvaka. Iako do kraja možemo pogledati i pogledat ćemo još tri meča, već je sada oboren rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. 

Nakon spektakularnih mečeva u četvrtfinalu timovi su nas ponovo iznenadili u polufinalu i više ne znamo šta očekivati do kraja. Prvi mečevi polufinala bili su spektakularni, posebno onaj na Anfieldu. Liverpool se poigrao sa Romom i poveo 5:0, ali Vučica se digla iz pepela i postigla dva kasna gola koja joj daju šansu da će u ovoj ludoj sezoni na kraju proći u veliko finale. Poslije te utakmice uslijedio je i meč u Minhenu gdje je Real slavio protiv Bayerna sa 2:1.

Nakon tih utakmica i zvanično možemo reći da je oboren rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Lige prvaka, a on sada iznosi 387. U prosjeku pada gol na svakih 28 minuta. Najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu je naravno Cristiano Ronaldo koji je postigao čak 15 golova, a iza njega je dvojac Liverpoola Firmino-Salah sa po 10 golova. U samom vrhu liste, tačnije na šestoj poziciji, je bosanskohercegovački Dijamant Edin Džeko koji je postigao sedam golova.

Obzirom da su do kraja ostala još tri meča i da Bayern i Roma moraju stizati rezultatski minus, očekujemo da padne još nekoliko golova te da se ovaj rekord dodatno poboljša. Podsjetimo da se revanši polufinala igraju već sredinom naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti