Gledanje VAR-a trajalo samo sekundu: Sudija "bacio pogled", pa priznao pogodak

Urnebesan snimak iz MLS-a

Gledanje VAR-a trajalo samo sekundu: Sudija "bacio pogled", pa priznao pogodak

E. Čaušević

San Jose Earthquakes sinoć je remizirao na svom terenu protiv Portland Timbersa sa 1:1 u meču 11. kola MLS-a.

Portland je veoma dobro igrao sinoć i uspio je u 33. minuti da dođe do prednosti kada je Chara zatresao mrežu San Josea za 0:1.

Međutim, domaći tim je u finišu došao do boda. San Jose je na 1:1 izjednačio u 76. minuti golom Vaka iako se činilo da je defanzivac gostiju uspio da spasi svoju mrežu.

Sudija nije signalizirao gol, ali je ubrzo dobio instrukcije iz VAR sobe. Odlučio je da sam pogleda situaciju, a ono što je mnoge nasmijalo do suza jeste da je provjera trajala svega sekundu ili dvije.

Glavni sudija je samo brzinski bacio pogled ka monitoru i okrenuo se, te je priznao gol San Josea za 1:1. Očito je bez problema uspio da vidi da je lopta cijelim obimom prešla gol liniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi