Gledatelji se uželjeli Premijer lige: Stadioni u 1. kolu lijepo ispunjeni

Najviše navijača bilo na sarajevskim utakmicama

Gledatelji se uželjeli Premijer lige: Stadioni u 1. kolu lijepo ispunjeni

Iza nas je prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje nam je donijelo dosta uzbuđenja, ali i vrlo dobru posjetu na stadionima.

Gledatelji širom Bosne i Hercegovine su se očigledno uželjeli Premijer lige, pa su uprkos vrlo toplom vremenu i većinom dnevnim terminima utakmica lijepo ispunili tribine naših stadiona.

Prema službenim podacima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, najviše gledatelja bilo je na utakmici Sarajevo - Zrinjski. Riječ je o derbiju dva posljednja šampiona naše države koji je igran u nedjelju navečer, a privukao je na stadion 'Asim Ferhatović Hase' 7.000 ljubitelja fudbala.

Odmah iza tog meča slijedi još jedan susret velikana i to onaj s Grbavice gdje su se sastali Željezničar i Borac. Ovoj utakmici prisustvovalo je 6.000 gledatelja.

Lijepo su bile popunjene i tribine na utakmicama Sloboda - Radnik i Velež - Mladost. Na Tušnju i stadionu Rođeni zabilježeno je po 3,500 gledalaca.

Ipak, dva stadiona su pomalo i podbacila ovog vikenda a riječ je o Pecari i 'Gradski stadion Ugljevik'. Tamo je prisustvovalo 1,200, odnosno 500 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, kad sve saberemo dolazimo do podatka da je na utakmicama Premijer lige u 1. kolu prisustvovalo ukupno 21,700 hiljada gledalaca što svakako nije loš podatak, a nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u nastavku sezone.

Već u 2. kolu imamo nekoliko utakmica koje bi mogle privući veliki broj gledatelja, a svakako da su u prvom planu dva velika derbija između Čelika i Sarajeva i Zrinjskog i Veleža. Susreti na Bilinom polju i Pod Bijelim brijegom će svakako biti u centru pažnje narednog vikenda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Pola tribina ljudi sto su dosli na odmore
0 14
Rus
Najbolja liga u regiji I najizjednacenija
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi