UEFA žestoko kaznila igrača Slavije zbog rasističkog ispada, ali kažnjen i Kamara

Obznanili odluku

UEFA žestoko kaznila igrača Slavije zbog rasističkog ispada, ali kažnjen i Kamara

E. Čaušević

Rangers i Slavia iz Praga igrali su prije nekoliko sedmica u Glasgowu meč osmine finala Evropske lige.

Slavia je na kraju uspjela da prođe u četvrtfinale, ali je utakmicu obilježio veliki incident koji se desio u samom finišu.

Naime, tada je igrač škotskog kluba Glen Kamara došao u sukob s protivničkim igračem Ondrejom Kudelom, te je ubrzo nakon toga tvrdio da ga je fudbaler Slavije vrijeđao na rasnoj osnovi.

Na terenu je nastao totalni haos kada je Kamara pokušao da kaže šta mu je Kudela rekao i bilo je jasno da tu nešto ima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Istraga je pokazala da je Kudela vrijeđao Kamaru na rasnoj osnovi i UEFA je odlučila žestoko da ga kazni. Naime, Kudela je dobio suspenziju od deset utakmiva i upozorenje da će kazna biti još drastičnija ako se to ponovi.

No, UEFA je odlučila da suspenduje i Kamaru na tri utakmice jer je vrijeđao i napao Kudelu nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi