Glišić: Teška utakmica, ali znali smo da će tako biti

Junak pobjede Radnika u jučerašnjem meču

Glišić: Teška utakmica, ali znali smo da će tako biti

Samir Mlaćo

Nakon osam odigranih kola bijeljnski Radnik se nalazi na petom mjestu Premijer lige BiH. Jučer su Bijeljinci za rivala imali neugodni GOŠK, ali su uspjeli upisati tri boda.

Junak Radnika bio je Aleksandar Glišić koji je u 74. minuti sa 11 metara matirao Dalibora Kozića. Dan nakon utakmice Glišić je govorio za SportSport.ba.

"Znali smo da će to biti teška utakmica na nekom psihološkom planu poslije poraza od Slobode i pogleda na tabelu. Pogotovo što smo imali problema sa kartoniranim i povrijeđenim igračima. Znali smo i da je GOŠK nezgodna ekipa koja se na gostujućem terenu povuče i čeka svoju šansu iz kontre i polukontre. Predvođeni su mladim i dobrim trenerom, a naš šef struke nas je cijelu sedmicu odlično pripremao, pogotovo na psihološkom planu. Utakmica je bila teška, a rano isključenje gostujućeg igrača je okrenulo tok iste, iako smo i prije toga imali posjed i incijativu. Poslije smo u potpunosti preuzeli kontrolu u igri i pokušavali doći do gola GOŠK-a koji se odlično branio i čak imao jednu dvije prilike iz kontre. Na kraju smo uspjeli slomiti otpor i poslije zasluženog penala doći do gola i po meni zaslužene pobjede. Sada idemo da se dobro odmorimo dva - tri dana i u miru spremamo prvo za Kup RS, te onda duel sa Željom na Grbavici", kazao je Glišić.

U Bijeljini svakako mogu biti zadovoljni novom sezonom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da smo zadovoljni. To je realno neki saldo koji smo i očekivali", dodao je prvotimac Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi