Radnik sa penala srušio GOŠK

Premijer liga BIH

Radnik sa penala srušio GOŠK

Midhat Šljivak

Radnik je u 8. kolu Premijer lige BiH dočekao GOŠK i slavio je pobjedu rezultatom 1:0.

Žestoka borba viđena je u prvih 45 minuta ovog meča. Gosti su bili opasniji u većem dijelu prvog poluvremena, ali su u 28. minuti meča ostali sa igračem manje. Đajić je isključen nakon što je zaustavio Hadžića na putu prema golu.

Radnik je potom preuzeo terensku nadmoć, ali su tek u 39. minuti stvorili pravu šansu. Đelmić je prošao po desnoj strani, a šut Glišića pogađa spoljni dio mreže.

Samo minut kasnije gosti promašuju veliku šansu. Kulović je ukrao loptu golmanu Lučiću, ali njegov šut završava preko gola i propala je prilika da gosti povedu i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Domaći su krenuli ofanzivno u drugo poluvrijeme, ali pravu šansu nisu uspijevali da stvore. Zato je GOŠK preko Ereiza imao veliku priliku, a domaće spašava golman Lučić čudesnom odbranom.

Skromna napadačka igra Radnika nije im donijela pravu šansu sve do 71. minute. Hadžić je stvorio priliku, Kozić je sjajno odbranio, a u nastavku akcije Glišić šalje loptu pored gola.

Ipak, u 74. minuti gosti su popustili. Karamarko je srušio Đelmića u kaznenom prostoru, dosuđen je panal, a precizan je Glišić za 1:0.

Do kraja je domaći tim lagano zadržao prednost i slavio je pobjedu u ovom duelu.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Radnik - GOŠK 1:0 (Glišić 74')

RADNIK: Lučić, Radović, Martinović, Đelmić, Mekić, Vasić, Popara, Hadžić, Glišić, Aleksić, Isić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Anković, Kulović, Đajić, Raguž, Zolj, Hajdarević, Hasanović.

Top Komentari

omer
Opet Radnik dolazi do pobjede zahvaljujuci penalu koji im dosudjuju. Bas kao i protiv Mladosti kada su cak dva penala sudjena u njihobu korist. Stice se utisak da je to jedini nacin da Radnik postigne gol i pobijedi. Ne vjerujem da su bez penala mogli pobijediti Gosk iako su imali igraca vise. Sudije im olako poklanjaju penalu u dosadasnjem djelu sezone,ali nece ni to trajati vjecno. Vidjecemo kako ce Bijeljinci igrati u nastavku sezone kad ne budu imali pomoc sudija za penale.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti