Globoesporte: Brazilski talent u Barceloni

Ima samo 17 godina

Globoesporte: Brazilski talent u Barceloni

E. Škorić

Nije još gotovo, ali brazilski Globoesporte tvrdi da će talentovani Yan Couto (17) potpisati za Barcelonu.

Barca je navodno blizu dovođenja sedamnaestogodišnjaka kojeg će platiti pet miliona eura.

Couto igra za Coritibu, a nedavno je pomogao Brazilu da na U17 Svjetskom prvenstvu osvoji titulu, iako je u svom prvom meču dobio direktan crveni karton.

Iako je visok samo 168 centimetara, skauti su oduševljeni njegovom brzinom, energijom i tehničkim sposobnostima zbog čega često ide naprijed. Inače igra na poziciji desnog beka.

Osim Barcelone pokušavaju ga dovesti još Arsenal i Bayer, ali za sada je Barcelona u prednosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan od najcjenjenijih mladih igrača u Brazilu još nije debitovao za prvi tim Coritibe, te je igrao za juniore proteklu sezonu i aktuelnu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi