Gnjatić: Podrška porodice je ključ svega

Mladi veznjak Plataniasa govorio je za SportSport.ba

Gnjatić: Podrška porodice je ključ svega

D. Vejo

Da bi danas neko postao vrhunski fudbaler, potrebno je mnogo truda i odricanja. To najbolje zna i Gradiščanac Ognjen Gnjatić, koji danas sa dosta uspjeha nastupa za grčki Platanias, no svoje prve fudbalske korake nije zaboravio.

„Već od svoje sedme godine počeo sam da pratim fudbal. Gledati velike majstore kako ovu igru čine tako predivnom i jednostavnom, očaralo me je, dovoljan razlog, da i ja danas sutra budem jedan od njih. Svoja prva fudbalska znanja i iskustva sticao sam u FK Omladinac, zatim sam nakon nekoliko godina prešao u redove gradiške Kozare gdje sam se afirmisao kao igrač“, rekao je za SportSport.ba Ognjen Gnjatić.

Sa svojom dvadeset i jednom godinom, Ognjen je prešao u redove beogradskog Fudbalskog kluba Rad, u tim trenucima, najvažnija mu je bila podrška porodice.

„Nakon nekoliko godina provedenih u Kozari, dobio sam ponudu da igram za superligaša Srbije, ekipu Rada. Prihvatio sam i otisnuo se u jednu od boljih liga na prostoru bivše zemlje. Podrška porodice mi je mnogo značila, drugi grad, država, nepoznati ljudi, sve to ne bih uspio da je nije bilo mojih najmilijih“, dodao je Gnjatić. 

Talenat mladog fudbalera prepoznali su i drugi klubovi u ligi. Iako su se mnogi borili da mladog vezistu dovedu u svoje redove, kao što su Partizan i Vojvodina, on je odlučio da dres tima sa Banjice, mijenja dresom grčkog Plataniasa.

„Proveo sam predivne tri godine u Radu, navijači, stručni štab i igrači su stvarno bili korektni prema meni, ni jednu zamjerku nemam. Super sam se snašao i zato im veliko hvala, ali jednostavno zbog moje dalje karijere i mene lično, odlučio sam da promijenim sredinu i smatram da sam donio pravu odluku“, ističe mladi vezista.

U Plataniasu, danas je jedan od koordinatora igre. Pozicija zadnjeg veznog od Ognjena iziskuje mnogo zalaganja na terenu i veoma dobru kondiciju. Forma i fizička sprema su ključni faktori, kako bi on ispunio sve zahtjeve koji se od njega traže.

„Ovo je dosta jača liga nego ona u Srbiji. Igram standardno i dobro, bitno mi je da su u klubu zadovoljni mojim nastupima. Najvažnije mi je da sam zdrav, kako bi svom timu i sebi donio što boljih partija u nastavku sezone“, ističe nekadašnji fudbaler Kozare.

Njegov tim nalazi se na sredini tabele. 

„Generalno bod gore ili dole. Nalazimo se na sredini tabele, u zadnjem kolu podijelili smo bodove sa trenutno najboljom ekipom u prvenstvu, Olimpyakosom, kao domaćin. Izvan zone ispadanja smo i mislim da igramo kvalitetan i jedan veoma dobar fudbal“, zaključuje Gnjatić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi