Theophile je primao pravo bogatstvo u Dinamu prije pet godina, sada se vratio za 'siću'

Dinamo se morao pojačati

Theophile je primao pravo bogatstvo u Dinamu prije pet godina, sada se vratio za 'siću'

Samir Mlaćo

Dinamo ni u kojem slučaju ne želi izgubiti naslov prvaka u Hrvatskoj. Modri se zbog toga pojačavaju, svjesni da će bitka sa Hajdukom i Rijekom sigurno biti žestoka.

Ipak, mišljenja su da su u maloj prednosti, prije svega zbog iskustva i toga što su navikli da budu pravu kada je to najpotrebnije.

Jučer je potvrđeno da se u klub vraća Kevin Theophile Catherine.

On je potpisao ugovor do kraja sezone, a na kraju prošle sezone napustio je Modre, no ostao je trenirati u Dinamu.

U Dinamu je stigao iz St. Etiennea 2018. godine i osvojio srca navijača. Sada je ponovo potreban ekipi i Sergej Jakirović je povukao logičan potez.

Vratio je nogometaša koji je bio u Zagrebu, ostao je u trenažnom procesu i brzo će se uklopiti u ekipu.

Oglasi

Povratak će mu značiti novi ugovor i promjenu visine primanja. Često se sigurno zapitate koliku platu imaju igrači Dinama, a sada je to i zvanično poznato.

Theophile je prije pet godina potpisao ugovor koji mu je donosio 900.000 eura godišnje, odnosno 75.000 eura mjesečno.

Sada je situacija drugačija. I sam je izrazio želju da se vrati, 'nije na cijeni', pa je morao prihvatiti slabije uslove.

Zarađivat će 20.000 eura.

Iskusni Francuz za Dinamo je do sada upisao 153 nastupa. Bio je standardan kod Nenada Bjelice, a onda je pao u drugi plan. Čekao se samo kraj sezone i rastanak, što se i desilo. Ipak, sudbina je htjela da se vrati na Maksimir.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo trenutno zaostaje tri boda za Rijekom, a dva za Hajdukom, no ima utakmice manje. Jasno je da se stvari mogu preokrenuti preko noći, ali Modri moraju popraviti igru koja je bila užasna u posljednje vrijeme.

I pored toga, šef struke Sergej Jakirović je dobio podršku Uprave kluba te će i dalje voditi Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije