Dinamo ima osam mogućih rivala, četiri su definitivno "za izbjeći"

Modri u žrijebu u ponedjeljak

Dinamo ima osam mogućih rivala, četiri su definitivno "za izbjeći"

E. Škorić

GNK Dinamo Zagreb plasirao se u nokaut fazu Konferencijske lige, nakon što je večeras na Maksimiru sa 3:0 deklasirao Ballkani s Kosova.

Modri nisu blistali u grupi s Ballkanijem, Plzenom i Astanom, ali na kraju kao drugoplasirani tim odlaze u šesnaestinu finala Konfrencijske lige.

Hrvatski prvak u ponedjeljak će saznati potencijalnog rivala kada bude održan žrijeb, a radi se o ekipama koje su završile na trećem mjestu u grupama Evropske lige.

Tako za moguće rivale Dinamo ima Olympiakos (Grčka), Ajax (Nizozemska), Betis (Španija), Sturm (Austrija), Royal Union (Belgija), Maccabi Haifa (Izrael), Sevette (Švicarska) i Molde (Norveška).

Uz malo sreće, Dinamo može da se nada prolasku dalje od šesnaestine finala, ali već je sada na prvu jasno da su ekipe poput Betisa, Ajaxa, Union SG-a i Olympiakosa "za izbjeći", dok bi sa preostalim timovima zagrebački klub mogao da se nosi.

Oglasi

Poznato je da prvu utakmicu Dinamo igra u gostima 15. februara, a uzvrat na Maksimiru 22. februara.

Direktno su u osminu finala prošli osvajači grupa Konferencijske lige (Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahče).

Podsjetimo da je Dinamo grupnu fazu otvorio s čak tri poraza, a onda su uslijedile tri velike pobjede. Prvo su u Kazahstanu sa 2:0 dobili Astanu, potom istog rivala istim rezultatom i u gostima, a večeras razbili Ballkani sa 3:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Modri će imati težak posao na proljeće, ali navijačima je najvažnije da će ponovo gledati svoj tim u Evropi, dok se ujedno nastavlja potjera za Hajdukom koji odavno drži prvo mjesto u HNL-u.

Trenutno je splitski tim prvi sa 40 bodova, Dinamo ima 33, ali čak dvije utakmice manje, tako da je daleko do toga da se nešto riješilo i da Modri ne mogu da odbrane naslov prvaka, iako Hajduk zaista nije djelovao nikada ovako zrelo i kvalitetno kao ove sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Liverpool dinamo zbog ljepi nas dinamo
1 2
Ham0
Dinamo sa Jakirovicem je kanta za nabijanje. Uspio ih je toliko unazaditi da nisu favoriti ni u HNL.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi