Nakon prolaska Hajduka bilo je svega: Našao se neko ko je na podmukao način "srušio" Torcidu

Splićani prošli dalje

Nakon prolaska Hajduka bilo je svega: Našao se neko ko je na podmukao način "srušio" Torcidu

A. Čaušević

Hajduk se plasirao u play-off Konferencijske lige nakon što je sa minimalnih 1:0 izgubio od Vitorie Guimaraes. 

Utakmica je bila itekako ratoborna što i nije neko iznenađenje pošto domaći nisu birali sredstva da nadoknade -2 iz prvog meča i prodđu dalje.

Uvertira u susret kada je Torcida napravila ozbiljne nerede je bila još jedan od razloga zašto su Portugalci tražili osvetu.

Hajduk je imao veliku podršku svojih navijača koji su provocirani tokom cijelgo susreta. Tako je domaćin stalno puštao istu pjesmu s razglasa, a u gostujućem sektoru je bio uključen i zvučnik pojačan na maksimum.

Osim toga i navijači Porta su na podmukao način uspjeli nadmudriti Torcidu, a sve se dešavalo tokom utakmice.

Naime, dok je trajala utakmica ultrasi iz Porta su porazbijali voizla i kombije koji su pripadali navijačima Hajduka.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/ChFlx6sIRSK/[/instagram]

Ovaj napad i ne dolazi kao preveliko iznenađenje s obzirom da Torcida ima bratske odnose sa navijačima Benfice, najvećim rivalom Porta.

Osim toga i nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na terenu je bilo svega pa su tako domaći navijači stolicama gađali igrače Hajduka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prije toga je došlo i do tučnjave između igrača i predstavnika dva kluba pa je jasno da će uskoro uslijediti UEFA-ine kazne.

Hajduk će u play-offu igrati protiv Villarreala te splitski klub čeka praktično nemoguća misija do grupne faze.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti