Dinamo razbio Istru i zaprijetio Rijeci, ali ono što upravo slijedi u Hrvatskoj će tek biti spektakl
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Pet golova na Maksimiru

Dinamo razbio Istru i zaprijetio Rijeci, ali ono što upravo slijedi u Hrvatskoj će tek biti spektakl

Eldar Ganibegović

U okviru 29. kola HNL GNK Dinamo Zagreb je na Maksimiru ugostio Istru i slavio rezultatom 4:1, te tako nastavio borbu za titulu prvaka države. 

Modri su poveli već u trećoj minuti. Fantastična akcija Dinama, Sučić je krasno proigrao Vidovića, koji je lažnjakom povaljao defanzivce Istre i onda lijepo zabio kraj Ćorića za 1:0.

Velika šansa za Istru deset minuta kasnije. Kadušić je dobio odličnu loptu kroz peterac na drugu stativu, ali je u klizećem startu promašio gol.

Kazna je mogla stići tri minuta kasnije. Baturina je ušao u sredinu i s ruba šesnaesterca gađao suprotni ugao, no lopta je otišla malo pokraj stative.

Kontra domaćina nakon slobodnjaka Istre u 18. minuti. Sučić je gurnuo desno Ristovskom, koji šalje nisku loptu u sredinu, ali Baturina je očajno zahvaća i puca visoko preko gola.

Petković je dobro zadržao dugu loptu Bernauera i ostavio Baturini, koji šutira iz prve s desne strane, ali visoko preko gola. Igrala se 32. minuta.

Oglasi

Odmah nakon toga Pierre-Gabriel je legao na travu, uhvatio se za nogu i pozvao pomoć. Nije mogao nastaviti i zamijenio ga je Špikić.

Izjednačila je Istra pet minuta nakon toga. Bezopasna lopta Devetaka s lijeve strane prešla je preko noge Mišiću i otišla na drugu stativu, gdje je Filet na njoj prije Perkovića i zakucao je u gol za 1:1.

Vratio se Dinamo u vodstvo tik pred odlazak na odmor. Petković je na lijevoj strani sjajno zalomio jednog igrača Istre i odigrao na drugu stativu. Tamo je bio Brodić koji je uz malo sreće ugurao loptu u gol za 2:1.

Na naredni gol čekali smo do 58. minute. Krasna akcija Dinama, Sučić je lijepo proslijedio loptu Petkoviću, koji sjajno vidi Brodića, a on rutinski zabija za 3:1.

Oglasi

Tri minute kasnije je definitivno i sve bilo gotovo. Domaćini su oduzeli loptu, ona je došla do Baturine, koji je lijepo proigrao Špikića, a on pogađa bliži ugao za 4:1.

Mogla je Istra do pogotka u 70. minuti kada je Filet pogodio stativu. Imao je i Dinamo još jednu šansu preko Roga, no ostalo je 4:1 za Modre.

Kod Dinama je danas na klupi bio Faris Krkalić, 21-godišnji golman i dijete Sarajeva. Prvo poluvrijeme je kod gostiju igrao Kadušić, dok Jaganjac nije ulazio u igru. 

Nakon ove utakmice Dinamo je drugi sa 60 bodova. Ima dva boda manje od Rijeke koja je prva i koja u spektaklu od 19:30 dočekuje Hajduk.

Jasno je da je sada veliki pritisak prebačen na Rijeku, koja skoro nema prava na kiks. Hajduk također mora juriti tri boda na Rujevici želi li ostati u bilo kakvim kombinacijama za titulu.

Oglasi

Istre što se tiče, nakon tri vezana remija ovo je prvi poraz. Istra je s 28 bodova na osmom mjestu i jasno je da neće ispasti jer posljednji Rudeš ima čak 21 bod manje, pa je za njih ova sezona već gotova u rezultatskom smislu.

Naredno kolo Dinamu donosi gostovanje kod Gorice, dok će Istra na domaćem terenu ugostiti ekipu Rijeke.

HNL, 29. kolo:

Dinamo - Istra 4:1

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

GNK Dinamo (4-3-3): Nevistić; Bernauer, Ristovski, Perković, Pierre-Gabriel; Sučić, Baturina, Mišić; Vidović, Petković, Brodić.

NK Istra 1961 (3-4-3): Ćorić; Marešić, Koski, Hujber; Kadušić, Maurić, Valinčić, Devetak; Čuić, Ćalušić, Filet.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dijow77281
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi