Dinamo ima paklen plan za zimu: Spremna lista pojačanja za rušenje Hajduka u drugom dijelu sezone

Luka Menalo će prema svemu sudeći napustiti Zagreb

Dinamo ima paklen plan za zimu: Spremna lista pojačanja za rušenje Hajduka u drugom dijelu sezone

Samir Mlaćo

Nakon 19 godina splitski Hajduk je jesenji prvak, te u Dinamu imaju razloga za brigu. Sigurno se nisu tome nadali, ali ništa još naravno nije gotovo.

Popularni Modri imaju imaju 12 bodova zaostatka za Splićanima, ali i tri utakmice manje. I ako slave na sve tri, opet će Hajduk imati tri 'velika' boda prednosti.

Stolica Sergeja Jakirovića bar malo se 'smirila', Jakirović je preživio teške trenutke, ali nema pravo na novi kiks. Najavio je da se ekipa mora pojačati na zimu, pa se već špekuliše ko će stići na Maksimir.

Na bekovskim pozicijama u igri su navodno dva imena. Prvi je Gideon Mensah uz Auxerrea koji vrijedi 2,5 miliona eura, te danski defanzivac iz Nordsjaellanda Martin Frese.

Frese vrijedi milion eura, a rođen je u Gani i igrao je i za Sturm, Salzburg, Guimarares... Čak 15 nastupa ima i za reprezentaciju Gane i velika je želja čelnika Dinama.

Oglasi

Na krinim pozicijama Modri se također žele pojačati, a velika želja je kapiten bugarskog Ludogoretsa Bernard Tekpetey. On je također Ganac, a ima 26 godina i vrijednost mu je 5,5 miliona eura.

Nova imena bi Dinamo mogao potražiti i u svom komšiluku. Tako se sa aktuelnom prvakom Hrvatske povezuje Arber Hoxha iz Slavena Belupa. Ipak, Belupo traži tri miliona eura, što je za Dinamo i previše.

U Zagrebu su spremni na razgovor ukoliko Belupo smanji taj iznos, ali poslali bi i neke igrače na posudbu te tako pomogli klubu iz Koprivnice.

Spominje se i dovođenje novog golmana, no za sada nema imena. Ko god to bude, odmah će postati 'jedinica' i mora biti provjereno ime, a ukoliko se to ne bude, među stativama će se boriti Nevistić i Zagorac.

Luka Menalo odlazi ove zime?

Bh. reprezentativac Luka Menalo mogao bi već ove zime napustiti Zagreb. Menalo ima sjajan ugovor, ali pao je u drugi plan kod Sergeja Jakirovića.

U prvenstvu Hrvatske odigrao je tek četiri utakmice, posljednji put protiv Lokomotive 58 minuta. Na pojedinim utakmicama Jakirović ga nije ni vodio, što mu je jasan pokazatelj da nije u ozbiljnim planovima.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nije tajna da je Menalo na meti FK Sarajevo i određeni razgovori su već obavljeni. Menalo bi sigurno bio veliko pojačanje za klub sa Koševa, ali prvo mora da riješi svoj status u Zagrebu.

Menalo je u našoj zemlji nastupao za Čapljinu i Široki Brijeg.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi