U Dinamu nakon Astane pričaju o glavnom junaku - "Da nije bilo njega"

Modri hvale golmana

U Dinamu nakon Astane pričaju o glavnom junaku - "Da nije bilo njega"

Midhat Šljivak

GNK Dinamo Zagreb je slavio danas u Astani s 2:0 i došao je na korak od plasmana u nokaut fazu Konferencijske lige. Nakon meča zadovoljstvo među Modrima je veliko.

Zagrebački Dinamo došao je do velike pobjede u Kazahstanu. Slavili su 2:0 i približili su se plasmanu u nokaut fazu Konferencijske lige.

Nakon utakmice veliko zadovoljstvo iskazao je trener Modrih Sergej Jakirović.

"Pripremali smo utakmicu svjesni da ovisimo sami o sebi. Do penala smo kontrolisali utakmicu, ali dozvolili smo im prostora. Zagi je to odbranio, Sučić nam je donio energije s klupe i više dugih lopti i tako smo zabili gol. Kasnije je sve bilo lakše. Fali nam mirnoće, ali zasluženo smo pobijedili", rekao je Jakirović i dodaje:

"Ova momčad ima zajedništvo, momci daju sve od sebe. Ristovski je bio upitan, stisnuo je, kao i Dino koji je bio bolestan. Svi daju sve od sebe, svi moraju biti spremni, Rukavina je imao derbi i sigurno će za njega biti prilike u budućnosti".

Naredni izazov za Dinamo je duel protiv Slaven Belupa.

Oglasi

"Znamo šta nam je činiti. Nismo dugo pobijedili dvije utakmice zaredom, ali ovo je odlično i pravi pokazatelj za nas. Mi moramo sve napraviti da pobijedimo uz sav respekt za Slaven Belupo", riječi su Sergeja Jakirovića.

Josip Mišić i Stefan Ristovski u prvi plan ističu golmana Danijela Zagorca koji je kod 0:0 odbrani penal.

"Vrlo teško izborena pobjeda. Prvo poluvrijeme je bilo dosta teško, Zagi je odbranio penal srećom jer ko zna šta bilo. Uspjeli smo izgurati nulu do poluvremena i u nastavku im nismo dali da priđu golu. Zasluženo smo pobijedili. Ono po šta smo došli, to smo ostvarili. Sada ćemo protiv Balkanija pokazati da smo bolji tim", rekao je Mišić.

"Odigrali smo čvrsto i karakterno, posebno drugo poluvrijeme. Sreća pa je Zagi odbranio penal. U nastavku smo izgledali mnogo bolje, čvršće, imali smo brz protok lopte i došli do pobjede", rekao je Ristovski koji je povrijeđen odigrao drugo poluvrijeme.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Nije ništa ozbiljno. Tu sam do kraja, takav sam i kada je najteže trebamo svi biti skupa i izdržati ovo. Idemo dalje i dobro je da hvatamo ritam pobjeda nakon turbulentnih rezultata."

Dinamo u posljednjem kolu čeka Ballkani s Kosova. S pobjedom sigurno idu dalje, mada bi im dovoljan mogao biti i jedan bod.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi