Sapunica oko Josipa Brekala je završena
Želi se nametnuti minutažom i selektoru Zlatku Daliću

Dinamo je imao jasan plan, ali i sam nogometaš

Sapunica oko Josipa Brekala je završena

Samir Mlaćo

Sapunica oko Josipa Brekala i promijene sredine ove zime je čini se završena.

Naime, Brekalo će put Zagreba i postat će novi član zagrebačkog Dinama, o čemu se mnogo pisalo u proteklom periodu. Iz Dinama nisu krili želju da dovedu krilnog napadača i sada su u tome uspjeli.

La Nazione prenosi da je posao završen i da je Fiorentina pristala na transfer, odnosno posudbu. Već se pisalo da će posljednji meč Brekalo odigrati sinoć protiv Sassuola, a to se i desilo.

Upisao je 73 minute u porazu svog tima, te se sada okreće pripremama Dinama u Rovinju.

Sinoć je Brekalo tek drugi put u posljednjih deset kola Serije A zaigrao, pa je moguće da su mu čelnici kluba željeli pružiti nešto veću minutažu u oproštaju od njihovog kluba.

Brekalo je već ranije saopštio čelnicima italijanskog kluba da želi u Dinamo i da se tako želi nametnuti selektoru Hrvatske Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo, a nikako to ne može sa klupe Fiorentine.

Oglasi

Pronašli su mu i zamjenu

Navodno su iz Fiorentine i sami pristali na transfer, no problem je bio ko će ga naslijediti. I to je sada riješeno, te će put Fiorentine 23-godišnji Belgijanac Cyril Ngongue, koji je član Verona.

Dvije strane vode pregovore i sve je u završnoj fazi, što je otvorilo vrata Brekalu da napravi željeni transfer.

Brekalo će stići na posudbu u Dinamo, a navodno će se odreći i dijela plate u Fiorentini kako bi se sam transfer ostvario i kako bi stigao u Dinamo te pokušao osvojiti naslov prvaka.

Sve će naravno pratiti i sam Zlatko Dalić koji vjeruje da Brekalo ima kvalitet za reprezentaciju, no loša minutaža u Italiji svakako je bila veliki problem.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sam Sergej Jakirović jučer je ponovio da je želja Dinama za dovođenjem Brekala sasvim jasna i da očekuje da se posao završi u što kraćem roku. Dinamo se nije predao u borbi za prvaka, iako Hajduk ima sedam bodova prednost. Ipak, Modri su na dvije utakmice manje i ako to uspješno završe samo bod razlike će biti.

Onda kreće pohod na Hajduk koji djeluje nikad jače, pa je i sam Jakirović svjestan da su potrebna "prava" pojačanja i da se Dinamo ne smije mučiti kao na mnogim utakmicama u prvom dijelu sezone.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Ništa nije riješeno. A sinoć je igrao jer nemaju druge opcije, a ne zato da se oprosti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi