Hrvati tvrde da je sve gotovo - Jakirović u Dinamo doveo reprezentativca Hrvatske

Veliko pojačanje

Hrvati tvrde da je sve gotovo - Jakirović u Dinamo doveo reprezentativca Hrvatske

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana postalo je jasno da Japanac Takuro Kaneko naredne sezone neće nositi dres Dinama, tako da će u Zagrebu biti samo jedan Japanac, a to je Ogiwara.

Iz Dinama su za Kaneka ponudili 600 hiljada eura, ali iz njegovog kluba Sappore tražili su 1.1 milion eura, te na kraj do dogovora nije došlo.

Naravno svima je bilo jasno da će neki igrači napustiti Dinamo ovog ljeta, ali i da će biti dolazaka pred narednu sezonu.

Tako uprava Dinama sada želi dovesti krilnog igrača Lokomotive, Marina Šotičeka za kojeg je navodno ponudu od 3.5 miliona eura poslala i ekipa Basela.

Ukoliko to bude istina, ovaj mladi igrač će ut Švicarske jer u Dinamu ne žele da se takmiče u ponudama sa Baselom, ali poznata je svima i dobra saradnja Lokomotive i Dinama.

Oglasi

Ne bi tako bilo iznenađenje da na kraju Šotiček, čak i ako postoji interes Basela, svoju karijeru nastavi u Dinamu, jer je velika želja trenera Sergeja Jakirovića.

Ipak, ono što je glavna tema trenutno kada je riječ o Dinamu jeste dolazak Marka Pjace kojeg mnogo žele na Maksimiru.

Kako tvrde Hrvati Marko Pjaca je sve dogovorio sa Dinamom i on će naredne sezone nositi dres Dinama, te će po lijevoj strani igrati on i Hoxha.

Veliki upitnik je i iznad glava Petkovića, te Baturine

Dinamo će tako morati tražiti nove fudbalere u navalnom redu i to dok je dosta upitnika iznad budućnosti Brune Petkovića, ali i Martina Baturine, dvojice miljenika navijača.

Njih dvojica imaju obaveze sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu. Nakon što se vrate iz Njemačke bit će poznato i više detalja oko njihove budućnosti.

Potražite više informacija na temu HNL:

Do sada se Dinamo povezivao sa dolaskom nekolicine igrača, prvenstveno u veznom i ofenzivnom dijelu tima, međutim zvaničnog predstavljanja još uvijek nema.

Inače, Modri će motore upaliti 1. jula. Ljetne pripreme će biti obavljene u Sloveniji, a generalna proba planirana je na Maksimiru 27. jula protiv Shakhtara iz Donetska.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi