Zagrebačkom Dinamu spuštena slušalica! "Zvali su, rekli smo im da nismo zainteresovani"

Kategoričan odgovor

Zagrebačkom Dinamu spuštena slušalica! "Zvali su, rekli smo im da nismo zainteresovani"

Admin Čaušević

Dinamo Zagreb rijetko kad dobije odbijenicu na fudbalskoj pijaci, međutim i to se desi s vremena na vrijeme. Posjlednje "ne" novom-starom prvaku Hrvatske stiglo je sa sjevera Evrope.

Odličnim proljetnim dijelom sezone Dinamo je uspio odbraniti titulu prvaka Hrvatske te osvojiti i Kup. To je sjajan uspjeh s ozbirom na poprilično turbulentnu sezonu na Maksimiru.

Ipak, nova Uprava na čelu sa Velimirom Zajecom se već okrenula novoj sezoni gdje Dinamo ima zagarantovan nastup u grupnoj fazi Europa lige te se krenulo u potragu za pojačanjima.

Kao moguće pojačanje za lijevom beku počeo se spominjati švedski reprezentativac Samuel Dahl koji inače igra za Djurgarden i reprezentativac je Švedske.

Do unazad nekoliko sedmica Dinamo je ozbiljno bio zagrizao za Dahla, ali sportski direktor švedskog tima Bosse Andersson je kazao da od transfera neće biti ništa.

"Dinamo nas je kontaktirao prije nekoliko sedmica, ali rekli smo da nismo zainteresirovani za prodaju Samuela. Došao je prošle sezone i nije dugo ovdje

Oglasi

"Sigurno će biti i drugih stranih klubova koji će se javiti, ali nećemo gubiti vrijeme na pregovore. Samuel će ostati u Djurgardenu", kategorično je poručio Andersson.

Tako će se Dinamo morati okrenuti drugim opcijama na poziciji lijevog beka pošto izgleda da Japanac Takuya Ogiwara nije baš uvjerio Sergeja Jakirovića.

Modri se do sada povezuju sa nizom fudbalera, međutim zvanične potvrde nekog transfera još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu HNL:

Na meti novog-starog prvaka Hrvatske su dvojica Slovenaca iz Panathinaikosa, veznjak Adam Gnezda Cerin te napadač Andraz Sporar.

Kada su u pitanju odlasci najveća neizvjesnost vlada oko Brune Petkovića, ali teško je vjerovati da će kapiten Modrin napustiti Maksimir dok je na Euru sa Hrvatskom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi