Dinamo je skoro završio sjajan posao, spustili su cijenu i pokazali snagu
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Menalo je također blizu odlaska

Dinamo je skoro završio sjajan posao, spustili su cijenu i pokazali snagu

Samir Mlaćo

GNK Dinamo će sigurno mijenjati ove zime, što je već najavio i šef struje Sergej Jakirović.

Prva akvizicija će prema pisanju medija u Hrvatskoj biti iz domaćeg prvenstva, a radi se o krilnom ofanzivcu Slaven Belupa Arberu Hoxhi.

On je trenutno glavna karika u Belupu, no čini se da je posao završen i da će od zime postati stanovnik Maksimira. Kako prenosi germanijak.hr, sam nogometaš je več čelnicima Belupa kazao da ga najviše zanima ponuda Dinama i da je to njegov konačni izbor.

Već ranije se pisalo o ovom transferu, a Belupo je tražio čak tri miliona eura. Iz Dinama su tada jasno kazali da je to previše i da neće dati taj novac, a sada je dogovor blizu.

Dinamo će navodno platiti 800. 000 eura, ali i pristati na saradnju sa Slaven Belupom. Nekoliko igrača bi otišlo na posudbu i posao bi tako bio završen.

Oglasi

Svi se nadaju da će tako i biti, te da će Dinamo ubrzo kompletirati transfer. Nada se Sergej Jakirović da će Hoxha biti mnogo bolji izbor od Menala, Marina, Špikića i društva, te da će Dinamo 'pogoditi' njegovim dovođenjem.

On je ove zabio četiri pogotka u dresu Slaven Belupa, tri u prvenstvu te jedan u Kupu, a ima i tri asistencije.

Rođen je na Kosovu, te je iz FC Balkani stigao u HNL. Prvo je nastupao za Lokomotivu, a zatim prešao prošle godine u Belupo. Sada ovaj klub ima priliku za sjajan posao, no velike ambicije i nemaju, te im to neće biti žestok udarac kada su rezultati u pitanju.

Među klubovima s kojima se povezuje 25-godišnji napadač je i mađarski Ferencvaroš. Tako popularni transfermarkt navodi da je 61 posto mogućnost transfera u Dinamo, a tek 25 posto odlaska u mađarski klub.

Već ranije je objavljeno da Dinamo 'cilja i dovođenje dvojice internacionalaca. Radi se nogometašu iz Gane, te Danske.

Prvi je Gideon Mensah uz Auxerrea koji vrijedi 2,5 miliona eura, te danski defanzivac iz Nordsjaellanda Martin Frese.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Frese vrijedi milion eura, a rođen je u Gani i igrao je i za Sturm, Salzburg, Guimarares... Čak 15 nastupa ima i za reprezentaciju Gane i velika je želja čelnika Dinama. Sve ovo govori da će Dinamo vjerovatno napustiti bh. reprezentativac Luka Menalo koji odavno već ne dobija šansu.

Menalo je želja čelnika FK Sarajevo i postoji mogućnost da ga gledamo uskoro u Premijer ligi. Prvo će ipak morati da riješi svoj status u Zagrebu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi