Ono što je hrvatski sudija uradio u tunelu na meču Rijeka - Dinamo se na Balkanu još nije vidjelo!

Dario Bel dobio pohvale javnosti

Ono što je hrvatski sudija uradio u tunelu na meču Rijeka - Dinamo se na Balkanu još nije vidjelo!

Endin Čaušević

Rijeka i Dinamo odigrali su u nedjelju derbi 15. kola hrvatske SuperSport lige koji je završen rezultatom 2:2. U centru pažnje nakon utakmice našao se glavni sudija Dario Bel jer je na poluvremenu kamera zabilježila zanimljiv detalj iz tunela Rujevice.

Utakmica Rijeke i Dinama na Rujevici čekala se mjesecima zbog Sergeja Jakirevića koji je upravo iz Rijeke neočekivano otišao put Zagreba gdje je preuzeo klupu Modrih, a to mu u ovom gradu nisu oprostili.

Pored dočeka za Jakirovića utakmicu je obilježio i veoma dobar fudbal i četiri gola, a ekipe su na kraju podijelile bodove.

Dinamo je golovima Špikića i Perića u dva navrata imao vodstvo na Rujevici, ali je Rijeka uspjela na kraju da dođe do remija. Prvi gol za domaći tim postigao je Selahi, dok je u 89. minuti Mitrović postavio konačnih 2:2.

Također, treba istaći da je i sudija Dario Bel iz Osijeka odradio dosta dobar posao, a i glavni arbitar se našao u centru pažnje nakon što je derbi završen.

Oglasi

Naime, na društvenim mrežama pojavio se video zanimljive scene iz tunela stadiona Rujevica pred početak drugog poluvremena.

Igrači oba tima su bili u tunelu i spremali se za novi izlazak na teren, no sudija Bel s pomoćnicima odlučio je da ih zaustavi, a onda je kapitenima Rijeke i Dinama održao jasno predavanje o onome što ne smije više da se dešava.

Pojedini igrači Rijeke i Dinama počeli su da se žale na pojedine situacije iz prvog poluvremena, no onda je Bel pozvao kapitene da dođu i pokazao svoj autoritet.

"Labrović i Ademi stanite ovamo. E ovako, iduća riječ protivniku ili meni je opomena. Igrate nogomet. Kažem vam lijepo. Je li možete igrati nogomet?", rekao je glavni sudija dok su igrači Rijeke i Dinama i dalje se bunili, ali na kraju su usvojili ono što je Bel poručio.

@croatiagirl55

Jučer suđenje jako dobro odrađeno i fer po meni. #dinamo #dinamozagreb #dinamozg #rijeka #hnkrijeka #hnl #fyp #foryou #foryoupage #viral #viralvideo #viraltiktok

♬ original sound - PonosnaHrvatica❤️🤍💙
Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Rijetkost je da sudije pred kamerama imaju takav nastup, ali Bel se nije libio da pokaže ko je gazda na terenu i da se mora poštovati ono što on kaže.

Iako je bilo dobacivanja iz oba tabora na kraju su igrali shvatili šta im glavni sudija govori i više prigovora nije bilo, a Bel je dobio velike pohvale što je sve to uradio tako javno i nije ni čuto što je ovaj video postao hit na društvenim mrežama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi